Hydrocultuur

Wat is hydrocultuur


Hydrocultuur betekent het telen van planten op water. De grond
waarin de plant normaal gesproken staat, wordt door een gespecialiseerd proces vervangen door kleikorrels. Deze kleikorrels zijn speciaal voor dit doel gemaakt. De planten kunnen hierdoor in een laagje water staan.

Deze planten ontwikkelen een ander soort wortel. Dit komt omdat water minder zuurstof bevat dan poreuze potgrond. Deze wortels kunnen toch voldoende zuurstof opnemen, maar zijn minder vertakt en hebben lange fijne haarwortels.

Waarom hydrocultuur

Aan planten kleven lusten en lasten,met hydroplanten blijven de
lasten tot een minimum beperkt. Voor élk interieur is er wel een geschikte
hydroplant. Planten maken uw woning of kantoor leefbaar en zorgen voor sfeer en gezondheid. Je hoeft geen groene vingers te hebben om hydroplanten te verzorgen, door een uniek systeem geeft de plant zelf aan wanneer er water moet worden gegeven. Normaal gesproken is 1 x per 4 weken voldoende. Ideaal voor vakanties of drukke ruimtes waar dagelijkse aandacht aan planten niet de prioriteit kan krijgen.

Hydroplanten zijn de gemakkelijkste planten die u zich maar kan wensen.

Voordelen hydrocultuur

Het onderhoud van hydrobeplanting iszeer gemakkelijk, de
watermeter geeft aan wanneer een plant water nodig heeft. De kleikorrels nemen water in zich op en geven dit geleidelijk af aan de wortels. Overpotten is niet nodig en de kleikorrels verzuren niet, wat bij potgrond wel het geval is en waar planten aan dood kunnen gaan.

Hydroplanten hoeven maar 1 x per 6
maanden speciale voeding. Deze voeding bestaat uit kleine korreltjes die men op de kleikorrels strooit en die met het watergeven er in worden gespoeld.

Vraag naar de mogelijkheden
over deze vorm van beplanting.